Rozšíření Operations Manager 2007 R2 o integraci Visio 2010 a publikování do SharePoint 2010

Před necelým rokem bylo uvedeno rozšíření pro Operations Manager 2007 R2, s kterým bylo možné propojit dokument aplikace Visio 2007 s aktuálními stavy objektů v Operations Manageru 2007 R2. Nyní je zde vylepšená verze Visio 2010 Add-in pro System Center Operations Manager 2007 R2, která v sobě spojuje přednosti dvou aplikací používaných v podnikovém IT a umožňuje jednoduše vytvářet vlastní “dashboardy”, které ukazují zdraví objektů v IT prostředí. Visio Add-in umožňuje vytvářet diagramy, které ukazují objekty geograficky na mapě, na základě umístění v datovém centru nebo budově, podle role v logickém pohledu na aplikaci nebo topologie v rámci distribuované aplikace, jako je Microsoft Exchange Server nebo Active Directory Domain Services. MS SCOM R2 MS Office Visio Add-in má následující vlastnosti:

  • Export distribuovaných aplikací z Operations Manager 2007 R2 jako dokumentů Visio, které automaticky ukazují informace o zdraví objektů při otevření souboru v aplikaci Microsoft Visio.

    • Můžete snadno vytvářet nové dokumenty Visio s přímými odkazy na všechny objekty Operations Manager 2007 R2 (např. počítače, databáze, webové stránky, nebo pohledy) pro zobrazení aktuálního stavu IT služeb.
    • Můžete automaticky odkazovat stávající Visio dokumenty na počítače a síťová zařízení spravované pomocí Operations Manager 2007 R2 s odpovídajícími názvy počítačů nebo IP adresami.
    • Zobrazování stavu zdraví služeb může být v dokumentech Visio automaticky obnovován. (Ideálně lze zobrazit dokument na celou obrazovku a získat tím přehled o celém datovém centru) *NOVÉ- Zobrazování stavu zdraví služeb může být automaticky obnovováno díky publikování dokumentů Visio v rámci knihovny SharePoint 2010, pokud je instalován a konfigurován “Visio Services data provider for System Center Operations Manager 2007 R2” v rámci SharePoint 2010 farmy.
    VisioToolbox

    Samotný Visio Add-in je možné stáhnout ze stránek Microsoft Visio Toolbox: (http://visiotoolbox.com/downloads/addins/Visio_2010_Add-in_for_System_Center_Operations_Manager_2007_R2_961.aspx).

    Dokumentace je dostupná na stránkách Operations Manager TechCenter.

Autor: Pavel Řepa

Next Post Previous Post