Velikost Textu

Optimalizované IT - portál pro IT pro komunitu

Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?

kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ
(1 shlédnutí) (1) host
Dolů
Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1
Téma: kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ
kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ Před 2 rok  
Dobry den,
potreboval bych poradit s pravidelnou synchronizaci dat mezi domenovym serverem a serverem v DMZ. Napadlo me pouzit robocopy. Pozadavky na synchronizaci jsou nasledujici. Chci mirroring dat z vnitrni site. V pripade, ze ve vnitrni siti bude jakykoliv soubor vymazan, tak chci, aby byl soubor smazan automatikcy i v DMZ. Chci take zachovat strukturu zdrojoveho adresare vcetne prazdnych adresaru.
Jelikoz jsem tento tool nikdy nepouzival a vyber parametru je velky, muze optimalni script vypadat treba takto?

<em>
robocopy \\source path \\destenation path /MIR /ZB /COPY:DAT /LOG:E:\\log.txt /FP /R:3 /W:10
</em>

Hlavne by me zajimalo jaka by mela byt min. opravneni na zdrojovem a cilovem adresari a pod jakym uctem spoustet.
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
Martin

Reply Quote

Re:kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ Před 2 rok Karma: 1
Dobrý den, robocopy pouze kopíruje, neodstraňuje. Procházel jsem parametry, které zmiňujete, tak co se Vám úspěšně podaří, tak je mirror adresářové struktury - problémy budete mít při detekci smazaných souborů. Pro řešení tohoto problému bych se obrátil raději po "Sync Toy", který řeší přesně to, co popisujete a to včetně "úplné synchronizace" :
1. smažu ve zdroji (LAN) - smaže se cíli (DMZ)
2. smažu v cíli (DMZ) - smaže se ve zdroji (LAN)
Samozřejmě, že můžete mí jenom "jednosměrnou replikaci" tedy pokud to někdo smaže v DMZ, nesmaže se ve zdroji.
Stáhnout zdarma můžete www.microsoft.com/downloads/details.aspx...2&displaylang=en
Opište bezpečnostní kód   
POZNÁMKA: Ačkoliv tlačítka úprav a emotikonů nejsou zobrazena, je možné text formátovat pomocí přímého zápisu tagů.
ondrejv
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 18/01/2010 22:19 Provedl: ondrejv.
Reply Quote

Re:kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ Před 2 rok  
Jeste jsem zapomnel dodat, ze jeden svr je na platforme Win 2008 a druhy na Win 2003. Co se tyka parametru u robocopy, tak jsem myslel, ze mazani zastane parametr MIR.

/MIR : MIRror a directory tree - equivalent to /PURGE plus all subfolders (/E)
/PURGE : Delete dest files/folders that no longer exist in source.
/E : Copy Subfolders, including Empty Subfolders.
Opište bezpečnostní kód   
Martin

Reply Quote

Re:kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ Před 2 rok Karma: 1
S tím parametrem máte pravdu, nečetl jsem pořádně Jak robocopy tak utilita výše fungují od XP/2003 nahoru, nemělo by to být omezující. Perfektně jste si odpověděl sám
Co se oprávnění týče, tak to může být obyčejný uživatel, rozhodující je oprávnění na sdílení a souborovém systému. Aniž byste se musel na cílový systém hlásit, je možné použít tzv. passthrough autentizaci, což se dá jednoduše zajistit stejně pojmenovaným uživatelem se stejným heslem, pokud jsou servery v různých doménách nebo mimo doménu. Pokud jsou ve stejné doméně, tak není potřeba řešit vůbec nic. Jak robocopy tak SyncToy využívá standardního přístupu k souborům, vše se tedy řídí pravidly oprávnění na sdílení a souborovém systému.
Co se týče minimálních oprávnění, je potřeba "change" tedy read/write/delete, full controll není zapotřebí, oprávnění nastavovat nebudete, na zdroji se to lišit může, pokud ale nastavíte dědění práv z nadřazeného adresáře, mělo byt to být ok.
Opište bezpečnostní kód   
ondrejv
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
Poslední úprava: 19/01/2010 14:28 Provedl: ondrejv.
Reply Quote

Re:kopirovani dat mezi domenovym serverem a DMZ Před 1 rok, 1 měsíc  
k SYNCTOY: Mám pocit, že serverové OS nejsou podporovány, ale asi je to věc odzkoušení, třeba to bude fungovat...
Opište bezpečnostní kód   
macis

Reply Quote

Přispět do tématu
Založit nové téma
Stránka: 1

Přihlašovací formulář